Pengikut

Jumaat, 25 Jun 2010

Program Merakyatkan Seni Budaya (PMS) Seniman dan Konsert Bintang

Program Merakyatkan Seni Budaya (PMS) Seniman & Bintang-Bintang JKKN 2010
18 Jun 2010 - 19 Jun 2010
Anjuran :
Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara
Pejabat Khidmat Rakyat ADUN Sg Lembing
Majlis Perbandaran Kuantan
------------------------------------------------------------------------------------
Program Merakyatkan Seni Budaya merupakan program di bawah selian Kementerian Kebudayaan, Kesenian dan Warisan Malaysia (KEKWA) dan kini dikenali sebagai Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan Malaysia (KPKK). Program tersebut mula dilaksanakan setelah diputuskan oleh Jemaah Menteri pada 25 Januari 2005.

Kekuatan untuk merealisasikan program murni ini didasari atas fakta untuk memulihara dan mengekalkan warisan seni budaya Negara di samping memupuk semangat kerjasama ke arah meningkatkan toleransi, keharmonian dan perpaduan selaras dengan pengukuhan jati diri bangsa Malaysia.

Kami di ummiecraft berkesempatan mengadakan pameran dan jualan kraftangan dibawah selian gerai KEMAS dari Kolek SG Lembing. Disamping jualan kraftangan kami juga mengadakan jualan Ice Blended - Malaya Expresso. Alhamdulilah...rezeki itu dimana-mana asalkan kita berusaha.

Antara aktiviti diadakan:
Senam Seni 1Malaysia, Pertandingan Sukan Rakyat, Sepak Raga Ratus, Tarik Tali ,Congkak , ANYAM KETUPAT ,Pertandingan Karaoke ,Galah panjang, Bola sepak 5 sebelah, Terompah gergasi, Bowling kelapa, Pakaian beragam, Treasure Hunt

Antara produk kraf di pameran dan jualan